INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

8 Qershor 2021 – Solidaritet Nderkombetar per punonjesit e H/Centraleve Ulez -Shkopet

Solidaritet Nderkombetar per punonjesit e H/Centraleve Ulez -Shkopet.
Konfederata Boterore e Sindikatave ITUC dhe Konfederata Europiane e Sindikatave ETUC , si rralle ndonjehere te dyja se bashku i drejtohen Qeverise Shqiptare dhe Kryeministrit Rama per nderhyrje te menjehereshme per zgjidhjen pacesisht te konfliktit kolektiv ndermjet FSPI ,antare e KSSH-se , dhe Punemarresit Kurum International sh.a.ne H/Centralet e Ulze-Shkopetit.
Ata kerkojne nderhyrjen e qeverise per zbatimin korrekt te ligjislacinit te punes , konventave te ILO-s te ratifikuara nga vendi yne , duke i quajtur detyrime primare te qeverise ndjekjen dhe zbatimin e tyre.
KSSH , falenderon ITUC/ETUC per mbeshtetjen dhe solidaritetin e treguar dhe garanton ata se ashtu si deri me tani do jete pararoje e mbeshtetjes dhe perfajqesimit dinjitoz te puntoreve shqiptare , pa asnje kompromis apo favor per qeverine apo punedhenesit.
Kjo eshte menyra e vetme dhe e sigurte e fitores se te mires mbi te keqen , e fitores se puntoreve mbi shtypjen dhe shfrytezimin , e fitores se ligjit mbi antiligjin , e fitores se rregullit mbi anarkine ..
Kjo eshte rruga e vetme dhe e sigurte drejt familjes Europiane , pavarsisht cmimit te larte qe po i paguajne shqiptaret.!!!
Share