INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

10 Korrik 2021 – KSSH kerkon zbatim korrekt te ligjit ne Aeroportin e Rinasit.

KSSH kerkon zbatim korrekt te ligjit nga te gjitha palet e perfshira ne procesin konfliktual te 60 kontrolloreve te Albkontrollit ne Aeroportin e Rinasit.
As kush nuk duhet te abuzoje me ligjin dhe ne emer te ligjit..Ne demokraci asnjehere nuk eshte vone ,palet ne konflikt duhet te dalin nga llogoret politike dhe te ushtrojne te drejtat dhe detyrimet e tyre..si ndaj respektimit ligjor te mardhenjeve te punes , ashtu edhe ndaj sherbimit korrekt konform ligjit ne institucionet e rendesise se vecante..
Greva eshte nje e drejte e shenjet , themelore e punemarresve , ashtu sic eshte nje detyrim ligjor te zhvillohet konform ligjit ne fuqi per zhvillimin e saj.
Shqiperia ne keto momente ka nevoje per solidaritet dhe unitet , jo per percarje , abuzim apo nenshtrim e percmim.
Edhe njehere KSSH ben thirrje paleve ne konflikt te ulen te bisedojne me llogjike ekonomike ,me bazueshmeri ligjore ,pa emocione e ngarkesa politike te dites apo te trashguara nga politika konfliktuale e korruptive ne vite.

Share