INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

Bulqize me 24 Maj 2021. Siguria ne pune , aksidenti i radhes ne Zonen D. ne BULQIZE.

Bulqize me 24 Maj 2021.Siguria ne pune , aksidenti i radhes ne Zonen D. ne BULQIZE.
Mungesa e kushteve te sigurise teknike ne pune sot ka shkaktuar aksident me pasoje plagosje te rende te nje minatori , punonjes ne minjerat e Zones D ne pellgun mineralmbajtes te Bulqizes.
Konfederata e Sindikatave te Shqiperise i uron sherim te shpejte te demtuarit dhe kerkon te zbardhen rrethanat e ngjarjes. Aksidentet e shpeshta ne keto minjera tregojne edhe njehere indiferencen qeveritare ne fushen e Sigurise dhe shendetit ne pune ..dhe punen e papergjegjeshme dhe korruptive ne drejtim te licensimit dhe kontrollit te subjekteve minerare ne keto zona te braktisura dhe te rrezikshme per jeten e puntoreve..
KSSH kerkon nga organet ligjzbatuese te nderhyjne menjehere , te vendosin para ligjit shkaktaret e kesaj situate..dhe te rakordojne punen hulumtuese me organet e drejtesise , me qellim demimin e kujdo qe shkel dhe neglizhon rregullat e sigurise dhe shendetit ne pune.
Share