INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

20 Janar 2021 – Audio Anisa Subashi ne Radio Tirana 2

Znj.Anisa Subashi, Zv. Presidente e KSSH-se; Në Radio Tirana 2, duke folur për Konventën Nr. 190 të ILO-s për “Eliminimin e Dhunës dhe Ngacmimeve” dhe Rekomandimin Nr. 206 të saj.

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO), informacion bazë mbi të, Konventa Nr. 190 dhe proçesi deri tani për ratifikim e saj nga shteti shqiptar, që nga inicimi i proçedurës nga kërkesa e dërguar nga Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë, me 7 Tetor 2019, deri më sot.

Konventa dhe Rekomandimi në shqip dhe informacion mjaft i domodoshmën rreth saj, tashmë është në botimin e pregatitur posaçërisht për këtë instrument mbrojtës të ri për punëtorët, të cilin brenda fushatës së ndërmarrë nga Konfederata e Sindikatavetë Shqipërisë dhe Qendra e Trajnimit dhe Studimeve Sindikale të Shqipërisë (QTSSSH) do shpërndahet në të gjitha ndërmarrjet/institucionet/kompanitë ku ka Kontrata Kolektive Pune, dhe jo vetëm.

Faleminderit Megi Latifi për hapësirën e dhënë për të qenë pjesë e emisionit tënd të mëngjesit, me të cilin unë e nis ditën çdo ditë ëmbëlsisht (nga zërat tuaj) dhe me plot informacion.

Intervista e plote:

Share