INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

19 Mars 2021 – KSSH denon vrasja e 28 vjeçares Irvana Hyka në Fier.

Kjo tragjedi ka tronditur thellë gjithe shoqerine ne vendin tone. KSSH kerkon nga organet e drejtesise dhe strukturat pergjegjese shteterore garantimin e lirive dhe te drejtave te grave , vajzave dhe gjith qytrtareve.
Njekohesisht fton te gjithe aktoret dhe faktoret social dhe civil te bashkohen dhe te reakordojne realisht veprimtarine e tyre per te garantuar dhe perfajqesuar grate dhe vajzat , per ti mbrojtur ato nga cdo ngacmim , dhunim apo tundim ne pune , ne familje , ne shoqeri apo kudo te ndodhen.
Jeta e cdo gruaje , e cdo vajze , e cdo njeriu eshte e shenjte , cdo dore qe ngrihet kunder tyre eshte nje shuplake per gjith shoqerine .
Prandaj Stop dhunes , Stop ngacmimeve seksuale , Ndal dhunimit dhe marrjes jetes te cdo bije, të cdo nëne , të cdo gruaje !!!.
MOS I PREKNI VAJZAT DHE GRATË, MOS I DHUNONI, MOS I VRISNI!

Share