INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION

Building Workers’ Power

6 Dhjetor 2020 – Rrjeti i Pensionisteve KSSH

Rrjeti i Pensionisteve ne KSSH eshte organizim sindikal i te gjithe pensionisteve e te gjitha profesioneve. Ai eshte mjaft aktiv dhe po jep kontribut ne organizimin dhe aktivitetin sindikal ne KSSH. Kjo fale dhe drejtuesit te ketij rrjeti Z. Ferit Duka, veprimtar i hershem i levizjes sindikale qe ne vitet 1990 ne minjerat e Kromit ne Bulqize.

Ky organizim pensionistesh ne KSSH, keto dite njoftoi lajmin e mire dhe te gezueshem per te gjithe pensionistet shqiptar, se ata do te shperblehen ne prag te festave te fundvitit, pavaresisht situates se dobet financiare te krijuar nga termeti i vitit kaluar dhe pandemia #Covid19. Lajm te cilin e konfirmoi zyrtarisht edhe Ministria e Financave Znj.Anila Denaj ne emer te qeverise.

Ministria Denaj u shpreh se:“Jemi duke llogaritur shumën që do të caktojmë si bonus për pensionistët.”

Institucionalisht tashme kjo Ministri nepermjet Sekretarit te Përgjithshëm te saj, është pergjigjur pozitivisht kerkeses se rrjetit pensionisteve te KSSH-se per akordimin e ketij shperblimi.

Share