Aktivitete te fundit

5 Mars 2021 – AP e KSSH

KSSH -Kundershton prere kerkesat per perdorim te vaksines Ruse, Kineze, Vietnaneze etj anti #Covid19. Biznesi kerkon te eksperimentoje me puntoret sic eksperimentonte Pavllovi me qenin e tij. Vetem vaksina te certifikuara dhe pranuara nderkombetarisht sipas standarteve te BE. Vaksina lindore e vendeve komuniste mjaft per 50 vite i paralizoi...

Me shume...

Federata Sindikale e Tekstileve të KSSH vijon me nënshkrimin e Kontratave Kolektive.

Federata e Sindikatave të Punonjësve të Tekstilit, Konfeksioneve, Lekures dhe Shërbimeve Artizanale te Shqiperise dhe ndermarrja e fasoneve “Fg Walk” sh.p.k. nënshkruajn kontraten kolektive te punes. Ne ambjentet e Kompanise se fasonerise “Fg Walk” shpk, u nenshkrua Kontrata Kolektive e Punes nepermjet paleve, perfaqesuar nga Znj. Suzana Lulaj Sekretare...

Me shume...

22 Shkurt 2021 – Presidenca Ekzekutive e KSSH

Presidenca Ekzekutive e KSSH-se, ne mbledhjen e radhes, sot analizoi buxhetin financiar te vitit 2020 dhe miratoj projekt-buxhetin e KSSH-se per vitin 2021. Krahas kesaj u miratua edhe agjenda e aktivitetit sindikal te KSSH-se per vitin 2021, si dhe struktura ekzekutive dhe organigrama e te gjithe strukturave sindikale te...

Me shume...

16 Shkurt 2021 – Mbledhja e KKP

Mblidhet Keshilli Kombetar i Punes. Ne ditet e fundit te mandatit te tij mblidhet on-line KKP, i cilu shqyrtoj disa ceshtje periferike dhe formale, pavarsisht kembenguljes se perfaqesueseve te KSSH-se. Shqetesues eshte fakti se edhe nje pjese e punemarresve dhe e punedhenesve harrojne misionin dhe funksionin e tyre dhe...

Me shume...

9 Shkurt 2021 – Shkoder, Kontrata Kolektive

Pavarësisht vështirësive të krijuara nga pandemia #Covid19 vazhdon me sukses nënshkrimi i Kontratave Kolektive në ndërmarrjet dhe kompanitë e fasonerive. Në ambjentet e kompanisë së fasonerisë “Laurus” u nënshkrua Kontrata Kolektive ndërmjet palëve të përfaqësuara nga Znj. Suzana Lulaj, Sekretare e Përgjithshme e Federatës së Sindikatave të Punonjësve të...

Me shume...

19 Janar 2021 – Takimi i Aleances se Grave

U zhvillua një Tryezë Diskutimi me fokus “Të drejtat e grave punonjëse në fabrikat “fason”, Covid -19 dhe perspektiva në vitin 2021” e organizuar nga Organizata “Aleanca Gjinore për Zhvillim”, ku mori pjesë edhe Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë, përfaqësuar nga Znj. Anisa Subashi, Zv. Presidente e KSSH-së dhe...

Me shume...

19 Janar 2021 – Broshure e ILOs (Anisa Subashi)

Znj. Anisa Subashi, Zëvendës Presidentja e KSSH-së dhe Drejtore e Qendrës së Trajnimit dhe Studimeve Sindikale të Shqipërisë (QTSSSH) vjen përpara anëtarëve të KSSH-së me një botim të ri, i cili do të shërbejë si mbështjetje për informim, dhe jo vetëm, për sindikalistët, por njëkohësisht dhe si udhërrëfyes për...

Me shume...

KSSH vazhdon me ndarjen e ndihmave për grupet në nevoje.

Vazhdon ndarja e ndihmave nga Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë (KSSH), dedikuar Spitaleve Rajonale në të gjithë Shqipërinë, në lehtësim të punës së përditshme të anëtarëve të KSSH-së dhe Federatës së Sindikatave të Punonjësve të Shëndetësisë së Shqipërisë (FSPSH), ku kësaj here ishin në Spitalin Rajonal Korçë. Kol Nikollaj,...

Me shume...

16 Janar 2021 – Takim në Korçë

Takim pune ne Spitalin Rajonal te Korçes. Ne kuader te aktiviteteve te fillim vitit, si dhe ne vijemsi te kontakteve te vendosura per te grumbulluar, analizuar dhe artikuluar problematikat e sektorit sherbimit shendetesor. Presidenti i KSSH-se, Z. Kol Nikollaj dhe Zv. Presidentja e KSSH-se Znj.Anisa Subashi u takuan me...

Me shume...

13 Janar 2021- KSSH në Tiranë

Vazhdon shpërndarja e ndihmave të KSSH-së për sektorin e shëndetësisë, për të lehtësuar punën e anëtarëve tanë. Spitale të tjera rajonale sot kanë tërhequr karrocat për transportin e të sëmurëve. Vazhdojmë përkushtimin dhe vëmëndjen, për të gjithë anëtarët tanë në të gjithë sektorët, për tiu përgjigjur nevojave të tyre...

Me shume...

11 Janar 2021 – Kontribut per Covid-19

Kontribut konkret i KSSH-se per 10 Spitale me nga dy karroca invalidesh per cdo spital, ne luften ndaj #Covid19. KSSH, si sindikata nenshkruese e Kontrates Kolektive ne gjithe sistemin shendetesor publik po bashkepunon dhe po kerkon nga qeveria vemendje me te shtuar per trajtimin ekonomik te mjekeve dhe infermiereve...

Me shume...

7 Janar 2021 – Shkoder

Në ambjentet e Kompanisë së Fasonerisë “Silvana-Sh”, në Shkodër, u zhvillua një takim pune ndërmjet Znj. Silvana Shtjefni, Administratore e kësaj kompanie dhe Z. Kol Nikollaj, President i KSSH-së, Znj. Suzana Lulaj, Sekretare e Përgjithshme e FSPTKSHASH, Znj. Anisa Subashi, Zëvendës Presidente e KSSH-së dhe Drejtore e Qendrës së...

Me shume...

25 Dhjetor 2020 – Kontrata Kolektive Fier

Si nje dhurate per festen e Krishtelindjeve per punonjesit e Kompanise se Fasonerise “Picari” shpk, Federata e Sindikateve te Punonjesve te Tekstilit, Fasonerive dhe Artizanatit nenshkruan Kontraten Kolektive te punes. Kontrata Kolektive e punes, me kompaninë “Picari” shpk, Patos, do te sherbeje si nje kushtetute ne doren e punonjesve...

Me shume...

16 Dhjetor 2020 – Deklarate e ILO-ACTRAC

Gjeneve, Dhjetor 2020. Sindikatat në tranzicion. Deklarate e ACTRAV-ILO. Sindikatat kanë sfida të rëndësishme përpara tyre Deklarata e Njëqindvjetorit të ILO-s për të Ardhmen e Punës identifikoi katër drejtime që ndikojnë në botën e punës. Këto janë globalizimi, ndryshimet demografike, mjedisore dhe teknologjike. Këta drejtime ndikojnë në tregjet e...

Me shume...

14 Dhjetor 2020 – UNION TO UNION, Broshure

KSSH pergatiti dhe shperndau tek anetaresia e saj ne vendet e punes botimin ” Rregullat baze per te menaxhuar situaten e COVID-19 ne vendet e punes”. Ky botim u pergatit nga Qendra e Trajnimit dhe Studimeve Sindikale te Shqiperise (QTSSSH), nen kujdesin e Znj. Anisa Subashi, Drejtore e QTSSSH,...

Me shume...

11 Dhjetor 2020 – Mesazhi i KSSH per dhunen

Në “Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut”, në kuadër të fushatës ndërkombëtare të “16 Ditëve të Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, nën sloganin #DËGJO – #BESO – #MBËSHTET, Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë, adresoi mesazhin e saj sensibilizues në mbështetje të përpjekjeve për eliminimin e dhunës me...

Me shume...

11 Dhjetor 2020 – Trajnimi ITC/ILO (Anisa Subashi)

Qendra Ndërkombëtare e Trajnimeve të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ITC-ILO) Torino, organizoi një trajnim nga datat 07-11 Dhjetor 2020 me synim përforcimin e kapaciteteve të drejtuesve sindikal, të cilët meren me çështjet e grave, për të përmirësuar kapacitetin e sindikatave në Evropën Lindore dhe Azinë Qëndrore për të kuptuar...

Me shume...

9 Dhjetor 2020 – Takimi katert vjetor i ILO-s

U zhvillua online “Takimi i katërt vjetor i Rrjetit të Mbrojtjes Sociale, Lirisë dhe Drejtësisë për Punëtorët”, i organizuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO), ku nga KSSH mori pjesë Z. Kol Nikollaj, President i KSSH-së dhe Znj. Anisa Subashi, Zëvendës Presidente e KSSH-së dhe Drejtore e Qendrës së...

Me shume...

6 Dhjetor 2020 – Rrjeti i Pensionisteve KSSH

Rrjeti i Pensionisteve ne KSSH eshte organizim sindikal i te gjithe pensionisteve e te gjitha profesioneve. Ai eshte mjaft aktiv dhe po jep kontribut ne organizimin dhe aktivitetin sindikal ne KSSH. Kjo fale dhe drejtuesit te ketij rrjeti Z. Ferit Duka, veprimtar i hershem i levizjes sindikale qe ne...

Me shume...

2 Dhjetor 2020 – OKB me Shoqerine Civile

Takim konsultimi i rendesishem i Ekipit te Kombeve te Bashkuara per Shqiperine me shoqerine civile dhe sindikatat per te pergatitur  strategjine e re :  “Zhvillimi i  Kornizes se bashkepunimit te Zhvillimit te Qendrueshem  te  Kombeve te Bashkuara per periudhen 2022-2026 per Shqiperine”. Ne perputhje me Agjenden 2030 per Zhvillim...

Me shume...

26 Nëntor, 2020 – Samiti Euro-Mesdhetar i EESC

Mblidhet Samiti Euro-Mesdhetar i Këshillave Ekonomik dhe Sociale dhe Institucioneve të Ngjashme, EESC. Samiti u përqendrua në: Zhvillimin e qëndrueshëm në Rajonin e Mesdheut Digjitalizimin dhe SMEs në Rajonin e Mesdheut Rrjetet në zonën e Rajonit të Mesdheut – zhvillimi i bashkëpunimit rajonal Samiti për efekte të pandemisë #Covid19...

Me shume...