Workshop i përbashkët i IndustriAll Europa / IndustriAll Global dhe FES “Sigurimi i një tranzicioni të drejtë në vendet e Ballkanit Perëndimor

IndustriAll Global dhe FES “Sigurimi i një tranzicioni të drejtë në vendet e Ballkanit Perëndimor, si dhe ndërtimi i strategjive të sindikatave për të parashikuar ndryshimin”. Znj. Suzana Lulaj, Sekretare e Përgjithshme e Federata e Sindikatave Tekstile dhe e Kepuceve K.S.SH, Konfeksioneve dhe Shërbimeve Artizanale të Shqipërisë, FSPTKSHASH dhe Znj. Anisa Subashi, Zëvëndës Presidente e […]

Në një tjetër Kompani fasonerie në Shkodër u nënshkrua Kontrata Kolektive e Punës

Në një tjetër Kompani fasonerie në Shkodër u nënshkrua Kontrata Kolektive e Punës e cila u ri-nënshkrua ndërmjet Kompanisë dhe Federatës të Sindikatave të Punonjsve të Tekstikeve , Konfeksioneve dhe Shërbimeve Artizanale të Shqipërisë antare e KSSH-së Përfaqësuar nga Sekretarja e Përgjithëshme e saj Znj. Suzana Lulaj. Ku i pranishëm ishte dhe Kordinatori i KSSh […]

Znj. Suzana Lulaj, Sekretare e Përgjithëshme e Federatës së Sindikatave të Punonjësve

Znj. Suzana Lulaj, Sekretare e Përgjithëshme e Federatës së Sindikatave të Punonjësve të Tekstilit, Konfeksioneve dhe Shërbimeve të Artizanatit të Shqipërisë, antare e KSSH-së dhe Z. Vat Demaj, Kordinator i KSSH-së për Qarkun Shkodër.ishin pranë një Kompanie te Tekstilit në Shkodër 👉Në takim u diskutua rreth problematikave të ndryshme ,që kane ndikuar ne këtë Kompani, […]

I gëzofshi pensionet qytetarë shqiptro-italianë.!

Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë përshëndet firmosjen e marrëveshjes “Për njohjen reciproke të kontributeve shoqërore”, ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë.! Nënshkrimi i kësaj marveshje kurorzon me sukses përpjekjet dhe kontributin e të gjithë aktorëve politikë dhe Social të të dy vendeve. Nga kjo marveshje historike përfitojnë rreth 550 mijë shtetas shqiptarë🇦🇱 dhe rreth 20,000 shtetas italianë🇮🇹, […]

Konfederata e Sindikatave solidarizohet dhe mbështet protestën e organizuar sot nga rreth 100 blegtorë

Konfederata e Sindikatave solidarizohet dhe mbështet protestën e organizuar sot nga rreth 100 blegtorë të rajonit Jugorë të cilët kanë bllokuar për disa minuta rrugën nacionale Kardhiq -Delvinë.! KSSH kërkon ndërhyrjen e shtetit dhe veçanërisht të ministrisë së linjës që të ulen dhe të negociojnë me blegtorët dhe me fermerët për të krijuar kushte më […]

Takim KSSH/QTSSSH & Qendra e Solidaritetit, Zyra Tiranë

Lidershipi i KSSH dhe QTSSSH në zyrat qëndrore zhvilluan një takim me Z. Steven McCloud, Drejtori i Qendrës së Solidaritetit, Zyra Tiranë, ku diskutuan mbi çështje që lidhen me tregun e punës, sindikatat dhe për vazhdimin e bashkëpunimit për vitin 2024. Padyshim Z. McCloud është një nga mbështetësit e KSSH-së dhe edhe njëherë drejtuesit e […]

Në Zyrat Qëndrore të KSSH-së ishin Z. Devlet Sert, Zv. Kryetari i HAK-İS, i cili është edhe Kryetar i Sindikatës së Shëndetësisë Öz-Sağlık İş

Z. Fatih Bakirtas, Këshilltari i Presidenti, dhe Znj. Merita Jegeni Yildiz nga Rrjeti i Gruas së HAK-İS, të cilët u pritën nga Z. Kol Nikollaj, Presidenti I KSSH-së dhe drejtuesit e KSSH-së. Të dy organizatat konfederative, por edhe sindikatat e profesioneve respektive, anëtare të dy konfrderatave kanë marrëdhënie bashkëpunimi mjaft të mira dhe të frytshme […]

Konferenca Rajonale e ILO “Platformat e Punësimit dhe Çështjeve Sociale në Ballkanin Perëndimor -ESAP2”

Në përfundim të Projektit të zbatuar nga ILO-s ESAP2, ILO organizoj një Konferencë 2 ditore në Tiranë. Kjo konferencë mblodhi së bashku nga rajoni i Ballkanit Përendimor mbi 60 përfaqësues të Inspektorateve të Punës, të Agjencive të Zgjidhjes Miqësore të Mosmarrëveshjeve të Punës nga Serbia dhe Mali i Zi, si dhe Ministritë përkatëse që ndjekin […]

Aktivitet i ILO-s mbi shkëmbimin e përvojave mbi aktvizimin e grave me përgjegjësi famiiljare dhe ekuilibri punë-jetë

Znj. Anisa Qose, Sekretare e Përgjithshme e Federatës së Sindikatave të Punonjësve të Bujqësisë, Blegtorisë, Pyjeve dhe Peshkimit të Shqipërisë, anëtare e KSSH-së mori pjesë në aktivitetin e ILO-s, duke përfaqësuar KSSH-në, ku kishte përfaqësues nga i gjithë rajoni, nga Ministritë e Punës, Specialiste të ILO-s, si Znj. Maria Jose Chamarro, Znj. Anna-Karin Palm Olsson […]

President i KSSH dhe Drejtore e ILO DWT ILO/CO Budapest

Z.Kol Nikollaj, Presidenti i KSSH u takua me Znj. Claire Harasty, Drejtore e ILO DWT/CO Budapest, e cila sapo është emëruar në këtë funksion të rëndësishëm në udhëheqjen e ILO-s. Z.Nikollaj e uroi Znj.Claire Harasty për detyrën e re dhe i uroj mirëseardhjen në Shqipëri si fillim i mbarë. Ai e njohu atë me situatën […]