KSSH – Hap procesin e anëtarësimit në ETUC >
< Bulqizë, Promovohet 28 Prilli, Dita Botërore e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë
02.05.2017 10:00 Age: 1 yrs

1 Maji 2017- Manifestim proteste organizuar nga Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë


Më datë 1 maj 2017, në kuadër të ditës ndërkombëtare të solidaritetit ndërkombëtar të punonjësve, KSSH ne bashkepunim dhe me mbeshtetje nga Qendra per Marredhenie Pune dhe Dialog Social (CLRSD) organizuan një Manifestim Proteste për të shprehur kërkesat e tyre për punë dinjitoze, për siguri dhe shëndet në punë, për paqe sociale dhe dialog social, etj. Manifestimi u zhvillua tek sheshi i quajtur “Ushtari Panjohur”, në qender të Tiranës. Fjalën kryesore të rastit, ne emer te KSSH e mbajti Presideni i KSSH z. Kol Nikollaj. Ne emer te CLRSD fjalen e mbajti z. Edison Hoxha. Në protestë morën pjesë përfaqësues nga të gjitha organizatat sindikale në shkalle vendi, të cilët kërkuan më shume liri e të drejta sindikale, më shumë perkushtim dhe vemendje nga qeveria dhe klasa politike, që të drejtat e tyre të garantuara me ligj, të zbatohen dhe në praktike. Ne manifestim e morën fjalën disa pjesëmarrës përfaqësues të ndyshëm të sindikatave dhe interesave të punëtorëvë. Ata i kërkuan Qeverisë së Koalicionit të Majte, si një aleate tradicionale e Sndikatave, të përmiresojë qeverisjen dhe të rilindi shpresën për një jetë dinjitoze me orientim social dhe integrim real në BE Ata i kërkuan qeverisë punë të denjë për punëmarrësit, rritje të pagave, shpalljen e minimimumit jetik zyrtar, hapjen e vendeve të reja të punës, normalizimin e cmimeve të tregut, uljen e borxhit publik si edhe më shumë investime në sektorin publik, sidomos në arsim, shëndetesi, e
Newsitem 1 till 2 out of 12 newsitems.
First page < Previous 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 Next > Last page

Search

Kerko per:
Advanced search

Newsletter

Enter your email address: